for jeneticks of IRANand world

this weblog for jeneticks

for jeneticks of IRANand world

this weblog for jeneticks

۶ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
  • محمد جواد حیدرزاده
  • ۰
  • ۰

photo of DNA

Image result for dna
Image result for dna
Image result for dna
  • محمد جواد حیدرزاده
  • ۰
  • ۰

در 27 دسامبر 1822 در شاتوویل نوولتان نزدیک پاریس چشم به جهان گشود.
خانواده اش از کارگرانی ساده بودند که در حاشیه شرقی فرانسه زندگی می کردند. پدر پدربزرگش هنگامی که به سالن لبن مهاجرت کرد به شغل دباغی پرداخت. وی پس از گذراندن 2 سال تحصیل در دبستان بعنوان شاگرد روزانه وارد کولژآربوا شد.

در این دوران نبوغ خاصی در او مشاهده نمی شد. شاگردی بود که از حد متوسط کمی بهتر بود. چیزی که در این دوران شاید کمی چشم گیر بود استعداد هنریش بود که با کشیدن نقاشی از صورت معامان، دوستان، والدین تا حدی بروز کرد او خودش را برای وارد شدن به دانش سرای عالی آماده کرد. وی پس از تلاش و کوشش فراون وارد دانشسرای عالی فرانسه شد و در سن 26 سالگی سمت استاد شیمی در دانشگاه استراسبورگ را به دست آورد. 
او با تهیه و نوشتن رساله هایی در فیزیک و شیمی درجه دکتری خود را گرفت. وی در این زمان نامه ای به رئیس دانشکده می نویسد و از دخترش به نام ماری لوران خواستگاری می کند پس از ازدواج، همسرش خود را وقف پاستور می کند و علاقه شدید و جذب شدن او به کارش را تحمل می کند گاهی سمت منشیگری و تند نویس او را نیز بر عهده می گیرد. آنها دارای 3 فرزند دختر می شوند که هر سه آنها قبل از بلوغ می میرند اما دختر چهارم آنها زنده می ماند.نیز دارای پسری به نام ژآن باتیست می شوند که بعدها سیاستمدار می شود. 
پاستور هنگامی که رساله دکتری خود را در فیزیک نوشت به فعالیت نورشناسی علاقه مند شده و در این زمینه به تحقیق پرداخت. موضوع درست انجام گرفتن عمل تخمیر مورد توجه پاسکال قرار گرفت او متوجه شد که تخمیر نتیجه عمل بعضی از موجودات ریز می باشد که پاستور وجود میکروب را پیش کشید ودریافت که تخمیر شیره چغندر در اثر فعالیت موجودات ذره بینی است که بصورت کپک می باشد. پاستور بیان کرد که چنانچه شراب در معرض هوا باشد ترش می گردد و تبدیل به سرکه می شود، و مسئله خود به خودی را رد کرد و علت این فعل و انفعالات را موجودات بسیار ریز به نام میکروب را در این تغییر مؤثر دانست و اذعان کرد که شیر همانند شراب ترش نمی شود مگر آنکه موجودات ریزی داخل آن بشوند و چنانچه این موجودات را با جوشاندن و حرارت دادن از بین ببریم دیگر نه چیزی تولید می شود و نه عمل تبخیر صورت می گیرد.
این دانشمند بزرگ فرانسوی با این کشف بزرگترین خدمت را به جهان بشریت کرد. پاستور نتایج مطالعات خود را در سوم اوت 1857 با آکادمی علوم (لیل) ارائه داد و ثابت کرد که مخمر احتیاج به اکسیژن دارد تا بتواند زندگی کند. وی بیان کرد که پس از مرگ، موجودات ذره بینی بر روی جسد قرار می گیرند و از کمبود هوا استفاده می کنند و به زاد و ولد می پردازند و جسد متعفن می شود و جسد مرده تجزیه می شود، سپس مواد حاصله از جسد مرده مورد استفاده حیوانات و نباتات می گردد و بدین ترتیب حیات ادامه پیدا میکند. از جمله دیگر فعالیت های علمی او درمان، مرض هاری می باشد که برای درمان، آزمایشات و تحقیقات فراوانی انجام داد پاستور مردی بسیار جدی و رک گو بود. در او اشتیاق به پاکی و پاکیزگی در حد وسواس بروز کرده بود. 
در هنگامی که در مورد کرم ابریشم بررسی می کرد دچار خونریزی مغزی شد و سمت چپ بدنش فلج گشت وی پس از درمان تا حدی بهبود یافت و به آزمایشات خود پرداخت، اما سکته مغزی دیگری باعث شد سخن گفتن و تحرکش مختل شود. او در موقع مرگ بکلی فلج شده بود. 
پاستور در سال 1895 در حوالی پاریس در سن هفتاد و سه سالی در گذشت. جسد او را در زیر زمین انستیتوی پاستور دفن کردند.

  • محمد جواد حیدرزاده
  • ۰
  • ۰
  • محمد جواد حیدرزاده
  • ۰
  • ۰
  • محمد جواد حیدرزاده
  • ۰
  • ۰

دی ان ای چیست

دی. ان. ای یا دنا سرواژهٔ عبارت دئوکسی‌ریبونوکلئیک‌اسید نوعی اسید نوکلئیک می‌باشد که دارای دستورالعمل‌های ژنتیکی است که برای کار کرد و توسعه بیولوژیکی موجودات زنده و ویروس مورد استفاده قرار می‌گیرد. نقش اصلی مولکول دن‌آ ذخیره‌سازی طولانی مدت اطلاعات ژنتیکی می‌باشد. آزمایش‌هایی نظیر آزمایش گریفیت و آزمایش ایوری آزمایش‌هایی انقلابی و سرآغازی در شناسایی و مطالعهٔ دی‌دن‌دی، به عنوان ماده ژنتیک بودند. تا سال ۱۹۴۴ و انتشار نتایج آزمایش ایوری، این‌که کدام‌یک از مواد آلی درون سلول، مادهٔ وراثتی است، مشخص نبود.

دئوکسی ریبو نوکلئیک اسید(DNA)یک مولکولی است که دستورهای ژنتیکی مورد استفاده در توسعه و عملکرد تمام موجودات زندهٔ شناخته شده و بسیاری از ویروس‌ها را کد گذاری می‌کند.DNA اسید نوکلئیکی است که شامل پروتئین و کربوهیدرات هاست. اسیدهای نوکلئیک از سه ماکرو مولکول اصلی تشکیل شده که برای زندگی همهٔ گونه‌های شناخته شده ضروری می‌باشد. اکثر مولکول DNA از دو رشتهٔ پلیمری زیستی که به صورت حلقه دور هم پیچ خورده و به شکل یک مارپیچ دوگانه در آمده است. دو رشتهٔ DNA به عنوان پلی نوکلئوتید شناخته شده، که از واحدهای ساده‌تری به نام نوکلئوتید ساخته شده است. هر نوکلئوتید از یک باز آلی، گوانین(G)، یا سیتوزین(C)، یا آدنین(A)، یا تیمین(T)، و از یک قند مونوساکاریدی به نام دئوکسی ریبوز و یک گروه فسفات تشکیل شده است. نوکلئوتیدها به وسیلهٔ پیوند کوالانسی به صورت زنجیره‌ای به هم متصل می‌شوند، نوکلئوتیدها از محل قند یک نوکلئوتید با فسفات نوکلئوتید دیگر پیوند ایجاد کرده و ساختاری شبیه ستون فقرات (رشتهٔ بلند) قند و فسفاتی را ایجاد می‌کنند.





  • محمد جواد حیدرزاده